Gezond en snel 10 kilo afvallen zonder sporten met een koolhydraatarm dieet, proteine dieet, sportdieet of vetarm dieet: uitleg, advies en afvaltips door een diëtiste over het afslanken met diverse dieet methoden om makkelijk te vermageren door gezond eten, proteine dieet producten, afvalshakes of koolhydraatarm dieet producten uit onze winkel in Turnhout.

Inleiding: 10 kilo afvallen zonder sporten moeilijk?

10 kilo afvallen zonder sporten is niet zo moeilijk, het nieuwe gewicht behouden wel! De grootste oorzaak dat mensen hun gewicht moeilijk kunnen behouden is de diversiteit van onze maatschappij. Het aanbod in supermarkten, slagerij, bakkerij, … is enorm waardoor de verleiding om te snoepen alsmaar groter wordt. Gelukkig gaat de voedingsindustrie meer inspelen op de actuele noden van de mens: wij hebben gezonde voeding nodig om opnieuw gezond te leren eten en te vermageren.

Een andere mogelijkheid is dat de mens geen tijd meer neemt om dagelijks vers te koken. Door onze prestatie maatschappij gaan man en vrouw werken waardoor er nog weinig tijd over blijft om gezond te koken. De fast food restaurants en de kant en klare maaltijden beleven gouden tijden.

Maar ook onze levensstijlen zijn niet meer zoals vroeger: televisie, computers, videospellen, … dragen ertoe bij dat onze kinderen steeds vaker minder buiten spelen. Vanaf de kindertijd leer je een normaal en een gezonde levensstijl aan. Echter sinds de opkomst van de technologieën zijn we allemaal minder actiever geworden, we sporten onregelmatiger en door verkeerd te eten gaan we minder gezond afvallen.

Foto 1: Winkel DieetPharma te Turnhout (provincie Antwerpen, België) waar wij gratis onze klanten begeleiden in het gezond en snel afvallen.

winkeldieetpharmaTurnhoutjpg

1. De verschillende dieet methoden om te vermageren: hoe kan ik snel afvallen?

1.1 Het proteine dieet: snel en makkelijk 10 kilo afvallen door proteïne dieet producten

In de eerste 4 weken zal je tot 10 kilo afvallen zonder sporten met een proteine dieet, eveneens gekend als het proteïnedieet of het eiwitdieet. In de eerste week kan je tot 6 kilo vermageren in verhouding tot je lichaamssamenstelling en enkel in de eerste week is meer dan 50 procent van dat gewichtsverlies te wijten aan water- of vochtverliezen. Dit laatste komt omdat het lichaam van een koolhydraten verbranding naar een vet verbranding overschakelt om ketonen te vormen. Aan spierglycogeen en leverglycogeen zit water gebonden en als je deze reserve koolhydraten opgebruikt dan zal je extra water uitplassen (glucogenolyse proces). Vandaar dat je in de eerste dagen, na het starten met een proteine dieet, extra veel moet plassen en daarom zal je in de eerste week snel vermageren.

Het vermageren met een proteïne dieet kan steeds met of zonder poedertjes, zakjes of shakes. Dieet Pharma, een winkel met proteine dieet producten in de kempen, heeft alles voor het succesvol vermageren met een proteinedieet.

1.2 Het koolhydraatarm dieet: 10 kilo vermageren met koolhydraatarm eten en koolhydraatarme producten

Gezond en snel 10 kilo vermageren zonder sporten kan je ook met een koolhydraatarm dieet doen. Het koolhydraatarm eten bestaat uit groenten, vlees, vis, melkproducten, fruit, … zolang jij maar minder dan 45g koolhydraten per dag binnen krijgt met maximaal 20g koolhydraten per dag uit groenten. Echter geldt dit regeltje niet voor iedereen, sommige klanten hebben juist meer of juist minder koolhydraten nodig om hun vetverbranding draaiende te houden!

Wil je starten met een koolhydraatarm dieet? Dan kan je dit best onder een (gratis) begeleiding doen. De diëtisten van DieetPharma geven gratis adviezen en eventueel een gratis voedingsschema afvallen mee. En met meer dan 300 koolhydraatarme producten kan je heel veel variëren en daardoor wordt vermageren door koolhydraatarm eten leuk! Kom gerust een kijkje nemen in onze winkel met koolhydraatarme producten.

1.3 10 kilo afvallen zonder dieet

Zijn vetverbranders de juiste producten voor het 10 kilo afvallen zonder dieet? Kan je snel en makkelijk afvallen met pillen? De meningen zijn nogal verdeeld, bij de ene persoon werken vetverbranders enorm goed terwijl het bij de andere persoon geen goede resultaten geeft. Wat wel werkt zijn het gebruik van fatburners in combinatie met een vermageringsdieet! 

Foto 2: Onze huismerk vetverbranders!

goedkopevetverbrandersfatburnersjpg

Onze ervaring is dat het afslanken met pillen, in combinatie met (overmatig) sporten en zonder het volgen van een vermageringsdieet, gewoonweg niet werkt! Immers moet je al meer dan 30 minuten aan duursport doen wil je vetten gaan verbranden! Pas daarna zal je de juiste calorieën gaan verbranden. Als je weet dat de voedingswaarde van 1g vet gelijk is aan 9kcal en de verbrandingswaarde van 1g vet gelijk is aan 7 kcal, dan moet je erg veel sporten wil je succesvol gaan afslanken zonder dieet.

Voorbeeld: je gaat 60 minuten hardlopen aan een snelheid van 10km/u, je hartslag zit in de vetverbrandingszone van circia 125 slagen per minuut, pas na 35 minuten ga je de juiste calorieën verbranden. Stel je verbrandt 300kcal op die 25 minuten (= 60 minuten – 35 minuten) dan zal je slechts 43 gram (= 300kcal / 7kcal per 1 gram vet) vet vermageren. Het resterende gewichtsverlies is te wijten aan het verlies van elektrolyten (zouten) en water door het uitademen en zweten.

Helpt Detoxen om te vermageren zonder het volgen van een dieet? Je zal in de eerste weken gewicht verliezen, maar het gewichtsverlies is helaas van korte duur. Een detox bestaat vaak uit planten extracten met diuretische eigenschappen. Afhankelijk van de dosis en soort planten extract zal je veel vocht uitplassen. Diuretica heeft niets meer te maken met gezond afvallen omdat je juist goede elektrolyten zoals kalium gaat uitplassen. Kalium is een essentieel mineraal voor een goede stofwisseling en om het zuur base evenwicht van het lichaam te handhaven. Immers zal je tijdens het afslanken ketonen vormen, een manier van het lichaam om vetten te verbranden, helaas verzuren deze ketonen het bloed en kalium is een essentieel mineraal voor het ontzuren.

1.4 Snel 10 kilo afvallen met sporten

Hoe kan ik snel afvallen met sporten? Iedereen wil op een zo kort mogelijke tijd kilo’s vermageren. Logisch want hoe lager het lichaams vetpercentage is, hoe beter de sportieve prestatie’s van sporters worden. Maar hoe pak je het afslanken met sporten het beste aan?

Duursport je meer dan 2x per week, langer dan 45 minuten per keer, dan is een proteine dieet of een koolhydraatarm dieet helemaal niets voor jou! DieetPharma heeft het Sport Slim afslankprogramma hiervoor ontwikkeld. Helaas zijn deze gepatenteerde voedingsschema’s niet gratis en zal dit enkel onder begeleiding kunnen. De tarieven zijn conform de Vlaamse Beroepsvereniging Van Diëtisten (VBVD). Voorbeelden van Duursporten zijn hardlopen en fitness.

Een gematigd proteine dieet of een gematigd koolhydraatarm dieet is voor de zuivere krachtsport wel mogelijk. Vaak zijn kracht- en duursporten gecombineerd en dan kan je bij DieetPharma terecht voor het Sport Slim sportdieet.

1.5 10 kilo afvallen zonder sporten

10 kilo afvallen zonder sporten? Wie wilt er niet vermageren door gezond eten en zonder lichaamsbeweging? Door de verhouding koolhydraten, eiwitten en vetten in je huidige eetpatroon te veranderen kan je stofwisseling meer vetten gaan verbranden. En in combinatie met onze dieetproducten ga je gezond 10 kilo afvallen met behoud van spiermassa.

1.6 10 kilo afvallen dieet met gezond eten

Gezond eten en 10 kilo vermageren? Kan je afslanken met een vetarm dieet waarbij de energiebehoefte voor 50 procent wordt voldaan door het eten van koolhydraten?

Je kan vermageren met een caloriearm dieet (of vetarm dieet) met gezond eten maar dit gaat altijd ten koste van het verlies van spiermassa. Ongeveer 10 tot 30 procent van het verloren lichaamsgewicht is te wijten aan het verlies van spieren. Je zal dus in het begin snel afvallen om daarna te eindigen op een plateau fase.

Op een plateau fase zal je nog maar weinig vermageren, zelfs niet als je extra gaat sporten, stop je met diëten (omdat de motivatie er niet meer is) dan vliegen de kilo ’s er terug aan. Er zijn dieetervaringen waarbij personen meer wegen voordat ze zijn gestart, beter gekend als het jojo effect. Daarom is het belangrijk een dieet te volgen waarbij je geen spieren verliest. De diëtisten van DieetPharma kunnen u hierbij helpen.

1.7 Het streng dieet: extreem snel 10 kilo vermageren met shakes

Door shakes 10 kilo vermageren? Het is een zeer extreme methode om alleen maar met afvalshakes af te vallen. Wanneer deze afvalshakes niet met nutriënten verrijkt zijn dan zal je op termijn voedingstekorten ontwikkelen. In het begin zal je snel afvallen maar door de eenzijdigheid is dit streng dieet niet vol te houden. Je haakt af en de kilo ‘s vliegen er terug aan!

Daarom is Dieet Pharma geen voorstander om enkel met shakes te vermageren. Het is wel mogelijk om een shake als koolhydraatarm tussendoortje te nemen of als gezond ontbijt als je normaal gezien geen ontbijt eet. Een gezonde voeding moet zoveel als mogelijk uit vaste voeding bestaan anders is een dieet niet vol te houden. Door vaste voeding te vermengen met speeksel heb je het gevoel dat je echt aan het eten bent. Een afvalshake dat drink je (in 1 keer) leeg en dat is het. Je hersenen ervaren geen genot in het eten, er komen minder neurotransmitters vrij en zo ontstaan ongecontroleerde eetbuien.

Foto 3: Onze afvalshakes van hoge kwaliteit aan scherpe prijzen!

afvallenshakesdieetpharmajpg

1.8 Het snel afvallen dieet: wat is de snelste manier om 10 kilo te vermageren?

De snelste manier om 10 kilo af te vallen is het soepdieet. Tijdens het soepdieet gaat je lichaam, net zoals bij een proteine dieet, ketonen vormen uit vetten. Je zal snel afvallen doordat je nog maar weinig calorieën eet en je lichaam zal ketonen verbranden. Maar helaas zal je niet enkel lichaamsvet verliezen, ook je spieren worden afgebroken om aan de energiebehoefte te voldoen. Immers kan je uit het eiwit (uit spieren) glucose vormen! Een soepdieet is een crash dieet en dit snel afvallen dieet is geen gezond dieet met een significante kans op het jojo effect omdat je spieren verliest. 

Wil je heel snel afslanken dan doe je dit best met een proteine dieet of met een koolhydraatarm dieet. Je neemt dan voldoende voedingseiwitten op die je dan kan afbreken als je lichaam ernaar vraagt waardoor je lichaamseigen spieren bewaard blijven en niet gaan verbranden!

2. Hoeveel kan ik afvallen: wat is de beste manier om te vermageren?

2.1 Snel 3 kilo vermageren

3 kg vermageren lijkt weinig, maar als je weet dat 3kg vet overeenkomt met de oppervlakte van 6kg biefstuk dan lijkt dit opeens veel meer. Het volume van vet is dus 2 maal groter dan die van spieren. Je kan dus snel 3 kilo afslanken maar heb je dan wel het juiste gewicht verloren? Daarom mag je nooit een jojo dieet volgen waarbij je spieren verliest, de 3 kilo ’s vliegen er nadien even snel terug aan. De beste manier voor 3 kg afslanken is het volgen van een gematigd koolhydraatarm dieet met gezond eten. Ben je een sporter dan verkiezen wij het sport slim voedingsschema.

2.2 Snel 5 kilo afvallen in een week

Snel afvallen in een week is dit mogelijk? Je kan 5 kg afvallen in een week door het volgen van een strikt proteine dieet of met een strikt koolhydraatarm dieet. Hou er wel rekening mee dat je nooit in 1 week 5 kilo vet kan verbranden! Je zal heus wel een deel vet verbranden maar natuurlijk zal je in de eerste week heel veel vocht uitplassen. Het allerbelangrijkste is dat je geen spieren verbrandt om het jojo effect te vermijden. Het soep dieet is een goed voorbeeld van een jojo dieet.

2.3 Snel 10 kilo afvallen in een maand

Het zogenaamde 10 kilo afvallen dieet is enorm populair in België en Nederland. Op een maand tijd 10kg afvallen is een realistisch streefdoel voor mannen. Mannen hebben een hogere stofwisseling dan vrouwen omdat hij (dankzij het hormoon testosteron) meer spieren heeft dan vrouwen. Meer spieren is dus een hogere verbranding van energie dat je voornamelijk haalt uit eiwitten, koolhydraten en vetten.

Vrouwen hun gewichtsverlies is eerder 6 tot 8 kilo per maand. Vrouwen hebben (dankzij het hormoon oestrogeen) meer vetcellen op zones waar zij dit liever niet willen. Toch zijn er ook uitzonderingen onder de vrouwen die wel 10kg vermageren in een maand.

De beste manier voor 10 kilo afvallen in een maand is het volgen van een strikt koolhydraatarm dieet of een strikt proteïne dieet.

Wie op zoek is naar een dieet voor: 10 kilo afvallen in 1 week of 10 kilo afvallen in 2 weken zullen teleurgesteld achter blijven. Deze diëten zijn jojo-diëten. Je zal op korte tijd snel vermageren en de kilo’s vliegen er ook snel terug aan!

2.4 15 kilo afvallen in 2 maanden

15 kg afvallen in 2 maanden is een heel realistisch streefdoel. Zowel mannen als vrouwen kunnen 15 kilo vermageren op 2 maanden tijd door het volgen van een strikt koolhydraatarm dieet of een strikt proteïne dieet. Na een 6 tal weken zakt de stofwisseling waardoor het essentieel wordt dat je opnieuw meer koolhydraten gaat eten om opnieuw terug te gaan vermageren. Dit proces gebeurt in fasen zodat jij uiteindelijk gezond leert eten door het aanpassen van de voedingsgewoonten en/of leefgewoonten.

Andere diëten komen ook in aanmerking. Spring gerust binnen in onze dieetwinkel DieetPharma voor een gratis advies en een gratis voedingsschema over welk dieet het beste bij je past.

2.5 20 kilo afvallen of 30 kilo afvallen?

Meer dan 20 kilo afvallen dat doe je best onder begeleiding! Doorheen het traject zal de diëtiste je begeleiden en motiveren zodat je tot 30 kilo kan vermageren. Goede perioden wisselen zich af met slechte perioden, niemand kan zich in deze maatschappij honderd procent aan een dieet houden!

Diëten is een stappenplan, met vallen en opstaan, waarbij enkel de volhouder zijn uiteindelijke streefdoel (en streefgewicht) kan behalen. In samenwerking en samenspraak met de diëtist, blijf je gemotiveerd om van dit lange dieettraject een succesverhaal te maken.

Natuurlijk kan het zijn dat je ooit hetzelfde dieet gedaan hebt. Dan is het niet nodig om opnieuw actief begeleidt te worden. Je weet wel waardoor het komt dat je opnieuw bent bijgekomen. Enkel heb je soms een stok achter de deur nodig om het vol te houden. Dan spring je in de winkel DieetPharma toch even binnen voor een gratis advies: onze diëtiste helpt je graag!

Foto 4: een greep uit het assortiment dieetrepen van DieetPharma

proteinerependieetpharma_1jpg

3. Gezond voedingsschema afvallen?

Met een gezond voedingsschema afvallen? Er bestaan tal van dieet schema ’s voor gezond en snel afvallen, alleen zijn zij niet gebaseerd op de persoon zelf. Een eetschema afvallen op maat is de enigste garantie op blijvend succes en op een blijvend gewichtsverlies. Je leert hoe gezond afvallen mogelijk wordt. Net zoals bij hardlopen of bij fitness, je kan alleen maar met een goed trainingsschema afvallen.

Bij DieetPharma kunnen klanten terecht voor gratis adviezen en voor gratis voedingsschema’s om te vermageren. Enkel het Sport Slim sportdieet is verplicht onder begeleiding van onze sportdiëtist.

3.1 Voorbeeld van een gezond voedingsschema voor een evenwichtig koolhydraatarm dieet

Ontbijt 7.00u: 1 zakje koolhydraatarme muesli met rode vruchten + 150ml ongezoete amandelmelk

Tussendoortje 10.00u: 2 koppen thee met een koolhydraatarm koekje.

Lunch 12.00u: 3 sneetjes bruin dieetbrood met plakjes kippenham

Tussendoortje 15.00u: 1 koolhydraatarme pudding vanille

Diner: 400ml verse groentensoep van bloemkool

Tussendoortje: 1 zakje koolhydraatarme chips in smaak zout en peper

3.2 Voorbeeld van een koolhydraatarm dieet weekmenu


ONTBIJT SNACK 1  LUNCH SNACK 2 DINER  SNACK 3
MAANDAG 30g koolhydraatarme havermout  + 150ml amandelmelk, ongezoet 2 tassen koffie met zoetstof Rauwkost schotel met 2 hardgekookte eieren 1 klein handje(60g) noten 2 ciao carb toastjes met magere smeerkaas 1 zakje koolhydraatarme chips
DINSDAG 2 koolhydraatarme crackers + 2 koffielepels confituur 1 Dieet reep Kom verse soep met soepstengels 2 tassen thee met zoetstof 30g koolhydraatarme pasta met 1 pollepel tomatensaus en geraspte kaas 50g koolhydraatarm cakje
WOENSDAG 230ml koolhydraatarme drank 200g kerstomaten 1 portie koolhydraatarm brood met kalkoenfilet koolhydraatarme koekjes 300g Groentenmix met kalkoenlapje 150ml koolhydraatarme pudding
DONDERDAG 150ml sojamelk natuur met 1 zakje muesli chocolade 2 tassen koffie met zoetstof 1 koolhydraatarme reep 200g komkommer 500ml versgemaakte pompoensoep 1 zakje koolhydraatarme chips
VRIJDAG 230ml koolhydraatarme cappucino drank tas verse soep 1 koolhydraatarme wafel 1 shake 30g koolhydraatarme rijst met magere smeerkaas en groentenmix 1 tas bloemkool soep 
ZATERDAG 2 ciao carb prototoast met plakjes kippenfilet 1 zakje koolhydraat-arme soep Rauwkost schotel met 2 eieren en 2bslim saus 200g augurken Tortilla met groentjes en magere smeerkaas 1 klein handje (60g) noten
ZONDAG 1 koolhydraatarme reep geen tijd over 450ml champignon soep uit een pakje 1 shake 1 koolhydraatarme reep 1 kom verse soep

4. Het vermageren lukt niet? Lees dan deze dieet tips om af te vallen

Het kan zijn dat je een tijdje aan het diëten bent en opeens afvallen lukt niet! Met onze dieet tips zal je stofwisseling terug op gang komen, zal je beter vermageren en blijf je beter gemotiveerd om een dieet vol te houden.

Afvallen tips #1 voor het blijvend afvallen

De belangrijkste dieet tips, om blijvend afvallen mogelijk te maken, zijn: gezond, evenwicht en gevarieerd eten. Eet je elke dag dezelfde producten dan geraakt je lichaam eraan gewent. Want elke dag ga je evenveel calorieën onder vorm van koolhydraten, eiwitten en vetten opnemen. Je lichaam geraakt eraan gewent en zal overgaan naar een spaartoestand.

Afvallen tips #2 voor plaatselijk afvallen

Vooral aan de buik afvallen is ontzettend populair onder de vrouwen, maar hoe doe je dat nu? Eigenlijk kan je niet plaatselijk afvallen omdat je lichaam vetten omzet naar ketonen, en waar hij die vetten afbreekt dat is afhankelijk van hoe snel het lichaam aan energie kan geraken. Door krachtoefeningen te doen kan je sneller aan de buik afvallen, mits je voldoende voedingstoffen eet om buikspieren te vormen zoals eiwitten of proteïnen

Tegenwoordig bestaan tal van anti cellulitis crème ’s en zalfjes om het plaatselijk afslanken te stimuleren. Je smeert het op de probleem zones, elke dag 2 tot 3 keer, om enkele centimeters in buikomtrek te verliezen. Weet dat je met een dieet, met gezond eten en sporten, veel meer buikomtrek kan verliezen dan met deze anti cellulitis crèmes.

Afvallen tips #3 om afvalstoffen en restproducten uit te plassen

Bij elk dieet zal je bloed verzuren, logisch want je gaat vetten afbreken om daaruit ketonen te vormen die je kan verbranden. Nu ketonen verzuren het bloed, daarom dat het belangrijk is om voldoende water te drinken en voldoende fruit en/of groenten te eten. In groenten en fruit zit kalium dat helpt om het zuur base evenwicht te handhaven. Hoe zuurder het bloed wordt, hoe trager dat je gaat vermageren.

Heb jij ook zo’n moeite met het drinken van water? Als dieet tips proef dan zeker onze Bolero limonade! Voeg 1 stick toe aan 1,5 tot 2 liter water, afhankelijk hoe zoet u deze suikervrije limonade wilt, en je zal vlotjes tot 3 liter per dag willen drinken.

Afvallen tips #4 bij een proteïne dieet of bij een koolhydraatarm dieet

  • Drink tot 3 liter water per dag. 
  • Eet 2 portie’s groenten per dag (2x 200g/dag). 
  • Varieer dagelijks voor het blijvend afvallen. 
  • Blijf tussen de 30g en 40g koolhydraten per dag: uit koolhydraatarme producten, uit proteine dieet producten, uit (groene) groenten en uit de producten uit de supermarkt. 
  • Eet minstens 4 maaltijden en maximum 6 maaltijden per dag. Merk op dat de dieet tips en adviezen voor vrouwen anders zijn dan mannen. Dieet Pharma geeft u graag een gratis advies met gratis dieet tips.

5. Conclusie: hoe kan ik gezond en snel afvallen?

Er zijn verschillende dieetmethoden om gezond en snel afvallen mogelijk te maken. De belangrijkste dieet tip is dat je tijdens een vermageringsdieet steeds een dieet kiest waarbij je geen spieren verliest. Spieren verliezen vergroot de kans op het jojo effect en zulke jojo diëten moet je te allen tijde vermijden.

DieetPharma heeft zich doorheen de jaren gespecialiseerd in het snel vermageren met gezond eten. Bij Dieet Pharma zal je geen jojo dieet terugvinden. Al onze diëten zijn bedoeld om de stofwisseling zo hoog mogelijk te houden voor het blijvend afvallen.

6. Wil jij gezond en snel vermageren? Kom dan langs in de winkel Dieet Pharma!

De winkel Dieet Pharma is gespecialiseerd in het makkelijk en snel vermageren. DieetPharma is de enigste winkel in de kempen waar je gratis professionele adviezen krijgt met eventueel een gratis voedingsschema afvallen. Onze diëtisten zijn er klaar voor, jij ook?

Het is goedkoop afvallen bij DieetPharma! Kom ons assortiment ontdekken van koolhydraatarme producten, proteïne dieet producten, caloriearme producten, vetverbranders , … Op elk product geven wij de laagste prijs garantie! Elders hetzelfde product in België goedkoper gezien? Wij betalen u het verschil terug! Zo blijven onze prijzen heel scherp voor goedkoop afvallen.

7. Vanuit welke regio ‘s is Dieet Pharma vlot te bereiken?

Voor België (provincie Antwerpen en de Kempen):

Zondereigen, Turnhout, Oud-Turnhout, Ravels, Ravels-eel, Poppel, Merksplas, Wortel, Hoogstraten, Meer, Meerle, Weelde, Baarle-Hertog, Achtel, Schoonbroek, Retie, Dessel, Kasterlee, Geel, Gierle, Lille, Mortsel, Kontich, Westerlo, Wilrijk, Duffel, Kapellen, Merksem, Ekeren, `s gravenwezel, Antwerpen centrum, Mol, Olen, Minderhout, Rijkevorsel, Arendonk, Brecht, Sint Lenaarts, Beerse, Vosselaar, Zevendonk, Corsendonk, Weelde statie, Zoersel, Malle, Vorselaar, Schilde, Brasschaat, Zandhoven, Wommelgem, Wijnegem, Herentals, Lier, Grobbendonk, Schoten, Deurne, Ranst, Borsbeek, Wuustwezel, Berchem, Merksem.

Voor Nederland (provincie Noord-Brabant):

Baarle-Nassau, Alphen, Nieuwe Strumpt, Zundert, Oekel, Strijbeek, Galder, Ulvenhout, Breda, Tilburg, Gilze, Molenshot, Rijen, Goirle, Eindhoven, Ulicoten, Eikelenbosch, Schaluinen, Tommel, Voske, Klein-Bedaf, Kwaalburg, Huisvennen, Chaam, Het sas, Boslust, Reth.