Gezond en snel 5, 10 of meer kilo afvallen (zonder sporten) met diverse dieet methoden | Uitleg, advies en dieet tips door een diëtiste over makkelijk en gezond vermageren met dieetproducten.

onze levenstijl is anders dan vroeger | 5, 10 of meer kilo afvallen zonder sporten 

5, 10 of meer kilo afvallen zonder sporten is niet zo moeilijk, het nieuwe gewicht behouden wel! De grootste oorzaak dat mensen hun gewicht moeilijk kunnen behouden is de diversiteit van onze maatschappij. Het aanbod in supermarkten, slagerij, bakkerij, … is enorm waardoor de verleiding om te snoepen alsmaar groter wordt. Gelukkig gaat de voedingsindustrie meer inspelen op de actuele noden van de mens: wij hebben gezonde voeding nodig om opnieuw gezond te leren eten (om te vermageren).

De mens neemt geen tijd meer om dagelijks vers te koken. Door onze prestatie maatschappij gaan man en vrouw werken waardoor er nog weinig tijd over blijft om gezond te koken. De fast food restaurants en de kant en klare maaltijden beleven gouden tijden.

Maar ook onze levensstijlen zijn niet meer zoals vroeger: televisie, computers, videospellen, … dragen ertoe bij dat onze kinderen steeds minder buiten spelen. Vanaf de kindertijd leer je een normaal en een gezonde levensstijl aan. Echter sinds de opkomst van de technologieën zijn we allemaal minder actief geworden, we sporten onregelmatiger en door verkeerd te eten gaan we minder gezond afvallen.

welke verschillende dieet methoden zijn er om te vermageren? wat is de beste manier om snel af te vallen?

afvallen zonder dieet met vetverbranders (fatburners) en pillen

Zijn vetverbranders de juiste producten om 5, 10 of meer kilo af te vallen zonder dieet? Kan je snel en makkelijk afvallen met pillen? Je kan afvallen door het gebruik van fatburners, vochtafdrijvers, eetlustremmers en/of energiereduceerders (koolhydraten & vetvangers). Elk supplement werkt anders en is afhankelijk van het vermageringsdieet.

Vochtafdrijvers | Vocht vasthouden door warme omgevingstemperaturen en/of hormonale schommelingen? Vochtafdrijvers normaliseren de vochthuishouding bij vrouwen. Het kan erg vervelend zijn als je een vermageringsdieet aan het volgen bent dat je precies niet meer aan het afvallen bent. Door het innemen van vochtafdrijvers zal je opnieuw gaan afvallen.

Plaatselijk afvallen met anti cellulitis creme | Easy body cellulitis is een creme dat je kan aanbrengen op probleemzones om onderhuidsvet te verbranden (dankzij CLA en L-carnitine).

Fatburners | Ben je een caloriearm dieet, een proteine dieet of een koolhydraatarm dieet aan het volgen? Dan helpt een fatburner om je basisstofwisseling te verhogen. Je kan dan meer vetten gaan verbranden.

Eetlustremmers | Ben je een proteine dieet of een caloriearm dieet aan het volgen? Heb je honger tussen de maaltijden? Dan helpen eetlustremmers het hongergevoel te onderdrukken. Los 1 stick op in een glas water en drink dit op na een maaltijd.

Energiereduceerders | Ben je een caloriearm dieet aan het volgen? Volg je een proteinedieet of een koolhydraatarm dieet en moet je wel eens zondigen (o.a. uit eten gaan)? Dan helpt een energiereduceerder (= koolhydraten- en vetvanger) om minder calorieën op te nemen uit je maaltijden. Stofjes binden zich in de darmen aan koolhydraten en aan vetten zodat de energieopname ervan beperkt gaat worden (deze verdwijnen in de ontlasting!). Neem voor elke maaltijd 1 stick in dat je oplost in een glas water.

Detox - stoelgangcomplex | Heb je problemen met je stoelgang zoals obstipatie en/of constipatie? Een goede stoelgang is essentieel tijdens een dieet om te detoxen. Neem 1-2 eetlepels/dag van easy body detox transit support. Je zal opnieuw dagelijks stoelgang hebben zodat giftstoffen tijdig het lichaam verlaten!

c34a54ce-2786-4db5-ab20-393050ad7580jpg               

het proteine dieet

Snel en makkelijk 10 kilo afvallen door proteine dieet producten? In de eerste 3 weken zal je zonder sporten tot 15 kilo afvallen met een proteine dieet (eveneens gekend als het proteïnedieet of het eiwitdieet). In de eerste week kan je tot 6 kilo vermageren in verhouding tot je lichaamssamenstelling en enkel in de eerste week is een klein deel van dat gewichtsverlies te wijten aan water- of vochtverliezen. Dit laatste komt omdat het lichaam van een koolhydraten verbranding naar een vet verbranding overschakelt om ketonen te vormen. Aan spierglycogeen en leverglycogeen zit water gebonden en als je deze reserve koolhydraten opgebruikt dan zal je extra water uitplassen (glucogenolyse proces). Vandaar dat je in de eerste dagen, na het starten met een proteine dieet, extra veel moet plassen en daarom zal je in de eerste week snel vermageren.

Het vermageren met een proteïne dieet kan steeds met of zonder poedertjes, zakjes of shakes. Dieet Pharma, een winkel met proteine dieet producten in de kempen, heeft alles voor het succesvol vermageren met een proteinedieet. Eveneens kan je proteine dieet producten bestellen op onze webshop.


7ee36fc5-6130-4855-9de8-21f22f9fa827jpg    7 dagen startbox proteinedieet premiumjpg    14 dagen startbox proteinedieet premiumjpg     28 dagen startbox proteinedieet premiumjpg


7 dagen startbox proteinedieet standaardjpg
     14 dagen startbox proteinedieet standaardjpg     28 dagen startbox proteinedieet standaardjpg    bf15447b-fd65-4cac-8931-91f23966b40fjpg

het koolhydraatarm dieet

Gezond en snel 10 kilo vermageren zonder sporten kan ook met een koolhydraatarm dieet. Het koolhydraatarm eten bestaat uit groenten, vlees, vis, melkproducten, fruit, … zolang jij maar minder dan 45g koolhydraten per dag opneemt met maximaal 20g koolhydraten per dag uit groenten. Echter geldt dit regeltje niet voor iedereen, sommige klanten hebben juist meer of juist minder koolhydraten nodig om hun vetverbranding draaiende te houden! 

Wil je starten met een koolhydraatarm dieet? Dan kan je dit best onder een (gratis) begeleiding doen. De diëtisten van DieetPharma geven gratis adviezen en eventueel een gratis voedingsschema afvallen mee. En met meer dan 300 koolhydraatarme producten kan je heel veel variëren en daardoor wordt vermageren door koolhydraatarm eten leuk! Kom gerust een kijkje nemen in onze winkel met koolhydraatarme producten.      

 14 dagen startbox eiwitrijk en koolhydraatarm dieetjpg                                7385d111-f972-4ced-a883-ae5c83a608a8jpg

afslankdieet met caloriearme voeding

Caloriearme voeding en 10 kilo vermageren? Kan je afslanken met een vetarm dieet waarbij de energiebehoefte voor 40 procent wordt voldaan door het eten van koolhydraten?

Je kan vermageren met uitsluitend caloriearme voeding in een caloriearm dieet (of vetarm dieet), maar dit gaat altijd ten koste van het verlies van spiermassa. Ongeveer 10 tot 15 procent van het verloren lichaamsgewicht is te wijten aan het verlies van spieren. Je zal in het begin snel afvallen om erna te eindigen op een plateau fase.

Oplossing? Tijdens een caloriearm dieet eet je extra eiwitten om je spiermassa te beschermen en om spierverlies tegen te gaan! Hiervoor hebben wij een caloriearm dieetbox ontwikkeld waarmee je op een verantwoorde wijze kan vermageren door calorieën tot een minimum te beperken. Minder mag je echt niet doen want anders zal het lichaam na een tijdje overgaan naar een spaartoestand.

8a90bd84-dd42-48d4-ae0e-f4a696d650afjpg                                28 dagen startbox caloriearm dieetjpg

extreem snel vermageren met voornamelijk proteine shakes

Met behulp van uitsluitend shakes 10 kilo vermageren? Het is een zeer extreme methode om uitsluitend met afvalshakes af te vallen. Wanneer deze afvalshakes niet met nutriënten verrijkt zijn dan moet extra vitaminen innemen. Echter door de eenzijdigheid is een shake dieet niet vol te houden: je haakt af en de kilo ‘s vliegen er terug aan! Daarom is Dieet Pharma geen voorstander om uitlsuitend met shakes te vermageren.

Het is wel mogelijk om een shake als koolhydraatarm tussendoortje te drinken of als gezond ontbijt als je normaal gezien geen ontbijt eet. Een gezonde voeding moet zoveel mogelijk uit vaste voeding bestaan anders is een dieet niet vol te houden. Door vaste voeding te mengen met speeksel heb je het gevoel dat je echt aan het eten bent. Een afvalshake dat drink je (in 1 keer) leeg en dat is het. Je hersenen ervaren geen genot in het eten, er komen minder neurotransmitters vrij en zo ontstaan ongecontroleerde eetbuien. 

snel afvallen met sporten

Hoe kan ik snel afvallen met sporten? Iedereen wil op een zo kort mogelijke tijd kilo’s vermageren. Logisch want hoe lager het lichaams vetpercentage is, hoe beter de sportieve prestatie’s van sporters worden. Maar hoe pak je het afslanken met sporten het beste aan?

Duursport je meer dan 2x per week, langer dan 45 minuten per keer, dan is een proteine dieet of een koolhydraatarm dieet helemaal niets voor jou! DieetPharma heeft hiervoor een slim afslankprogramma ontwikkeld. Helaas zijn deze gepatenteerde voedingsschema’s niet gratis en zal dit enkel onder begeleiding kunnen. De tarieven zijn conform de Vlaamse Beroepsvereniging Van Diëtisten (VBVD).

Een gematigd proteine dieet of een gematigd koolhydraatarm dieet is voor de zuivere krachtsport wel mogelijk. Vaak zijn kracht- en duursporten gecombineerd en dan kan je bij DieetPharma terecht voor het sportdieet.

afvallen zonder sporten

10 kilo afvallen zonder sporten? Wie wil er niet vermageren door gezond te eten en "zonder" lichaamsbeweging? Dat is zeker mogelijk! Door de verhouding koolhydraten, eiwitten en vetten in je huidige eetpatroon te veranderen kan je stofwisseling meer vetten gaan verbranden. En in combinatie met onze dieetproducten ga je gezond 10 kilo afvallen met behoud van spiermassa.

snel 4 tot 6 kilo vermageren in 14 dagen

Wil je snel 1 kledingmaat minder? Een boost geven aan je afslankdoel? Dan is de X-treme fast in shape dieetbox iets voor jou. In de eerste week eet je uitsluitend hoogwaardige dieetproducten en vanaf de tweede week ga je stapsgewijs energie halen uit graanproducten (brood, crackers, havermout, rijst, etc), zetmeelproducten (aardappel, pastinaak, etc) en fruit. Daarna kan je zelf aan de slag met een caloriearm eetpatroon om je nieuwe gewicht te behouden of om nog meer gewicht te verliezen.

14 dagen dieetkuur fast in shapejpg                          7e0991f4-60e3-40d2-ba47-68868d8bb86ajpg


welke dieetbox is het beste voor mij ? | bepaal uw startbox met onderstaande boomstructuur


boom structuur dieetbox kiezen fotojpg


startboxen en dieetboxen vermageren en afvallen kopenjpg

gezond voedingsschema afvallen?

Met een gezond voedingsschema afvallen? Er bestaan tal van dieet schema ’s voor gezond en snel afvallen, alleen zijn ze niet gebaseerd op de persoon zelf. Een eetschema afvallen op maat is de enige garantie op blijvend succes en op een blijvend gewichtsverlies. Je leert hoe gezond afvallen mogelijk wordt. Net zoals bij hardlopen of bij fitness, je kan alleen maar met een goed trainingsschema afvallen.

Bij DieetPharma kunnen klanten terecht voor gratis adviezen en voor gratis voedingsschema’s om te vermageren. 

vermageren lukt niet? lees dan deze dieet tips om af te vallen

Het kan zijn dat je een tijdje aan het diëten bent en opeens afvallen lukt niet! Met onze dieet tips zal je stofwisseling terug op gang komen, zal je beter vermageren en blijf je beter gemotiveerd om een dieet vol te houden.

afvallen tips #1 voor het blijvend afvallen

De belangrijkste dieet tips, om blijvend afvallen mogelijk te maken, zijn: gezond, evenwichtig en gevarieerd eten. Eet je elke dag dezelfde producten dan geraakt je lichaam eraan gewent. Want elke dag ga je evenveel calorieën onder vorm van koolhydraten, eiwitten en vetten opnemen. Je lichaam geraakt eraan gewent en zal overgaan naar een spaartoestand.

afvallen tips #2 voor plaatselijk afvallen

Tegenwoordig bestaan tal van anti cellulitis crème ’s en zalfjes om het plaatselijk afslanken te stimuleren. Je smeert het op de probleem zones, elke dag 2 tot 3 keer, om enkele centimeters in omtrek te verliezen. Weet dat je met een dieet, met gezond eten en sporten, veel meer omtrek kan verliezen dan uitlsuitend het gebruik van anti cellulitis crèmes. Een combinatie van beiden is het meest efficiënt!

Vooral aan de buik afvallen is ontzettend populair onder de vrouwen, maar hoe doe je dat nu? Eigenlijk kan je moeilijk plaatselijk afvallen (door sporten) omdat je lichaam vetten omzet naar ketonen, en waar hij die vetten afbreekt dat is afhankelijk van hoe snel het lichaam aan energie kan geraken. Door krachtoefeningen te doen kan je sneller aan de buik afvallen, mits je voldoende voedingstoffen eet om buikspieren te vormen zoals eiwitten of proteïnen

afvallen tips #3 om afvalstoffen en restproducten uit te plassen

Bij elk dieet zal je bloed verzuren, logisch want je gaat vetten afbreken om daaruit ketonen te vormen die je kan verbranden. Nu ketonen verzuren het bloed, daarom dat het belangrijk is om voldoende water te drinken en voldoende fruit en/of groenten te eten. In groenten en fruit zit kalium dat helpt om het zuur base evenwicht te handhaven. Hoe zuurder het bloed wordt, hoe trager dat je gaat vermageren.

Heb jij ook zo’n moeite met het drinken van water? Als dieet tips proef dan zeker onze Bolero limonade en/of fatburner drankjes! Voeg 1 stick toe aan 1,5 tot 2 liter water, afhankelijk hoe zoet u deze suikervrije limonade wil, en je zal vlotjes tot 3 liter per dag willen drinken.

afvallen tips #4 bij een proteïne dieet of bij een koolhydraatarm dieet

  • Drink tot 3 liter water per dag. 
  • Eet 2 portie’s groenten per dag (2x 200g/dag). 
  • Varieer dagelijks voor het blijvend afvallen. 
  • Blijf tussen de 30g en 40g koolhydraten per dag: uit koolhydraatarme producten, uit proteine dieet producten, uit (groene) groenten en uit de producten uit de supermarkt. 
  • Eet minstens 4 maaltijden en maximum 6 maaltijden per dag. Merk op dat de dieet tips en adviezen voor vrouwen anders zijn dan mannen. Dieet Pharma geeft u graag een gratis advies met gratis dieet tips.

wil jij gezond en snel vermageren? kom langs in de winkel dieetpharma of bestel online op onze webshop!

Er zijn verschillende dieetmethoden om gezond en snel afvallen mogelijk te maken. Dieetpharma is de enigste dieetwinkel in de kempen met gratis & professioneel advies. Onze diëtisten zijn er klaar voor, jij ook? Wij helpen u graag!

onze winkel heet dieetpharma
onze webshop heet nutrizorgshop en is gelinkt aan diëtistenpraktijk nutrizorg

vanuit welke regio is de winkel dieetpharma vlot te bereiken?

voor belgië (provincie antwerpen en de kempen):

Zondereigen, Turnhout, Oud-Turnhout, Ravels, Ravels-eel, Poppel, Merksplas, Wortel, Hoogstraten, Meer, Meerle, Weelde, Baarle-Hertog, Achtel, Schoonbroek, Retie, Dessel, Kasterlee, Geel, Gierle, Lille, Mortsel, Kontich, Westerlo, Wilrijk, Duffel, Kapellen, Merksem, Ekeren, `s gravenwezel, Antwerpen centrum, Mol, Olen, Minderhout, Rijkevorsel, Arendonk, Brecht, Sint Lenaarts, Beerse, Vosselaar, Zevendonk, Corsendonk, Weelde statie, Zoersel, Malle, Vorselaar, Schilde, Brasschaat, Zandhoven, Wommelgem, Wijnegem, Herentals, Lier, Grobbendonk, Schoten, Deurne, Ranst, Borsbeek, Wuustwezel, Berchem, Merksem.

voor nederland (provincie noord-brabant):

Baarle-Nassau, Alphen, Nieuwe Strumpt, Zundert, Oekel, Strijbeek, Galder, Ulvenhout, Breda, Tilburg, Gilze, Molenshot, Rijen, Goirle, Eindhoven, Ulicoten, Eikelenbosch, Schaluinen, Tommel, Voske, Klein-Bedaf, Kwaalburg, Huisvennen, Chaam, Het sas, Boslust, Reth.