Gezond en snel 5, 10 of meer kilo afvallen (zonder sporten) met diverse dieet methoden | Uitleg, advies en dieet tips door een diëtiste over makkelijk en gezond vermageren met dieetproducten.

Is 5, 10 of meer kilo afvallen zonder sporten moeilijk?

5, 10 of meer kilo afvallen zonder sporten is niet zo moeilijk, het nieuwe gewicht behouden wel! De grootste oorzaak dat mensen hun gewicht moeilijk kunnen behouden is de diversiteit van onze maatschappij. Het aanbod in supermarkten, slagerij, bakkerij, … is enorm waardoor de verleiding om te snoepen alsmaar groter wordt. Gelukkig gaat de voedingsindustrie meer inspelen op de actuele noden van de mens: wij hebben gezonde voeding nodig om opnieuw gezond te leren eten (om te vermageren).

De mens neemt geen tijd meer om dagelijks vers te koken. Door onze prestatie maatschappij gaan man en vrouw werken waardoor er nog weinig tijd over blijft om gezond te koken. De fast food restaurants en de kant en klare maaltijden beleven gouden tijden.

Maar ook onze levensstijlen zijn niet meer zoals vroeger: televisie, computers, videospellen, … dragen ertoe bij dat onze kinderen steeds minder buiten spelen. Vanaf de kindertijd leer je een normaal en een gezonde levensstijl aan. Echter sinds de opkomst van de technologieën zijn we allemaal minder actief geworden, we sporten onregelmatiger en door verkeerd te eten gaan we minder gezond afvallen.

Hoeveel kan ik afvallen? Hoe kan ik snel afvallen?

Snel 4 tot 6 kilo vermageren in 14 dagen

Wil je snel 1 kledingmaat minder? Een boost geven aan je afslankdoel? Dan is de X-treme fast in shape dieetbox iets voor jou. In de eerste week eet je uitsluitend hoogwaardige dieetproducten en vanaf de tweede week ga je stapsgewijs energie halen uit graanproducten (brood, crackers, havermout, rijst, etc), zetmeelproducten (aardappel, pastinaak, etc) en fruit. Daarna kan je zelf aan de slag met een caloriearm eetpatroon om je nieuwe gewicht te behouden of om nog meer gewicht te verliezen.

Xtreme fast in shape - roze achtergrondjpg

klik hier xtremejpg

NOTA: 4 kg vermageren lijkt weinig, maar als je weet dat 4kg vet overeenkomt met de oppervlakte van 8kg biefstuk dan lijkt dit opeens veel meer. Het volume van vet is dus 2 maal groter dan die van spieren. Je kan dus snel 4 kilo afslanken maar heb je dan wel het juiste gewicht verloren? Met de X-treme fast in shape dieebox ben je zeker dat je alleen maar vetten verbrandt!

Snel 5 kilo afvallen in een week

Snel afvallen in een week is dit mogelijk? Je kan 5 kg afvallen in een week door het volgen van een strikt proteine dieet (fase 1). Hou er wel rekening mee dat je nooit in 1 week 5 kilo vet kan verbranden! Je zal heus wel een deel vet verbranden maar natuurlijk zal je in de eerste week heel veel vocht uitplassen. Het allerbelangrijkste is dat je geen spieren verbrandt om het jojo effect te vermijden. Een strikt proteinedieet is geen jojo dieet want je eet voldoende eiwitten.

Snel 10 kilo afvallen in een maand

Het zogenaamde 10 kilo afvallen dieet is enorm populair in België en Nederland. Op een maand tijd 10kg afvallen is een realistisch streefdoel voor mannen. Mannen hebben een hogere stofwisseling dan vrouwen omdat hij (dankzij het hormoon testosteron) meer spieren hebben dan vrouwen. Meer spieren geeft een hogere verbranding van energie, dat je voornamelijk haalt uit eiwitten, koolhydraten en vetten.

Het gewichtsverlies bij vrouwen is eerder 7 tot 10 kilo per maand. Vrouwen hebben (dankzij het hormoon oestrogeen) meer vetcellen op zones waar zij dit liever niet willen. Vrouwen vallen trager af dan mannen omdat een man meer spiermassa heeft dan een vrouw.

De beste manier om 10 kilo af te vallen in een maand is het volgen van een strikt proteïne dieet (fase 1) ofwel start je met een matig proteine dieet (fase 2) waar je 1 maaltijd vervangt door een gewone maaltijd bestaande uit groenten met vlees, vis, garnalen, scampi en/of eieren.

foto magazijnjpg

klik hier webshopjpg

Wie op zoek is naar een dieet om 10 kilo afvallen in 1 week of 10 kilo afvallen in 2 weken zal teleurgesteld achter blijven. Deze diëten zijn jojo-diëten. Je zal op korte tijd snel vermageren en de kilo’s vliegen er ook snel terug aan!

15 kilo afvallen in 2 maanden

15 kg afvallen in 2 maanden is een heel realistisch streefdoel. Zowel mannen als vrouwen kunnen 15 kilo vermageren op 2 maanden tijd door het volgen van een strikt koolhydraatarm dieet of een strikt proteïne dieet. Na een 6 tal weken zakt de stofwisseling waardoor het essentieel wordt dat je opnieuw meer koolhydraten gaat eten om opnieuw terug te vermageren. Dit proces gebeurt in fasen zodat jij uiteindelijk gezond leert eten door het aanpassen van de voedingsgewoonten en/of leefgewoonten. Bij een caloriearm dieet zal je ongeveer 3 tot 4 maanden over doen om hetzelfde resultaat te behalen.

20 kilo afvallen of meer afvallen?

Meer dan 20 kilo afvallen dat doe je best onder (online) begeleiding! Doorheen het traject zal de diëtiste je begeleiden en motiveren zodat je tot 30 kilo kan vermageren. Goede perioden wisselen zich af met slechte perioden, niemand kan zich in deze maatschappij honderd procent aan een dieet houden!

Diëten is een stappenplan, met vallen en opstaan, waarbij enkel de volhouder zijn uiteindelijke streefdoel (en streefgewicht) kan behalen. In samenwerking en samenspraak met de diëtist, blijf je gemotiveerd om van dit lange dieettraject een succesverhaal te maken.

Natuurlijk kan het zijn dat je ooit hetzelfde dieet gedaan hebt. Dan is het niet nodig om opnieuw actief begeleidt te worden. Je weet wel waardoor het komt dat je opnieuw bent bijgekomen. 

Welke verschillende dieet methoden zijn er om te vermageren? Wat is de beste manier om snel af te vallen?

Afvallen zonder dieet met vetverbranders (fatburners) en pillen

Zijn vetverbranders de juiste producten om 5, 10 of meer kilo af te vallen zonder dieet? Kan je snel en makkelijk afvallen met pillen? Je kan afvallen door het gebruik van fatburners, vochtafdrijvers, eetlustremmers en/of energiereduceerders (koolhydraten & vetvangers). Elk supplement werkt anders en is afhankelijk van het vermageringsdieet.

Vochtafdrijvers | Vocht vasthouden door warme omgevingstemperaturen en/of hormonale schommelingen? Vochtafdrijvers normaliseren de vochthuishouding bij vrouwen. Het kan erg vervelend zijn als je een vermageringsdieet aan het volgen bent dat je precies niet meer aan het afvallen bent. Door het innemen van vochtafdrijvers zal je opnieuw gaan afvallen.

Plaatselijk afvallen met anti cellulitis creme | Easy body cellulitis is een creme dat je kan aanbrengen op probleemzones om onderhuidsvet te verbranden (dankzij CLA en L-carnitine).

Fatburners | Ben je een caloriearm dieet, een proteine dieet of een koolhydraatarm dieet aan het volgen? Dan helpt een fatburner om je basisstofwisseling te verhogen. Je kan dan meer vetten gaan verbranden.

Eetlustremmers | Ben je een proteine dieet of een caloriearm dieet aan het volgen? Heb je honger tussen de maaltijden? Dan helpen eetlustremmers het hongergevoel te onderdrukken. Los 1 stick op in een glas water en drink dit op na een maaltijd.

Energiereduceerders | Ben je een caloriearm dieet aan het volgen? Volg je een proteinedieet of een koolhydraatarm dieet en moet je wel eens zondigen (o.a. uit eten gaan)? Dan helpt een energiereduceerder (= koolhydraten- en vetvanger) om minder calorieën op te nemen uit je maaltijden. Stofjes binden zich in de darmen aan koolhydraten en aan vetten zodat de energieopname ervan beperkt gaat worden (deze verdwijnen in de ontlasting!). Neem voor elke maaltijd 1 stick in dat je oplost in een glas water.

Detox - stoelgangcomplex | Heb je problemen met je stoelgang zoals obstipatie en/of constipatie? Een goede stoelgang is essentieel tijdens een dieet om te detoxen. Neem 1-2 eetlepels/dag van easy body detox transit support. Je zal opnieuw dagelijks stoelgang hebben zodat giftstoffen tijdig het lichaam verlaten!

foto fatburnersjpg

klik hier vetverbrandersjpg

NOTA: Onze ervaring is dat het afslanken met pillen uitsluitend werkt in combinatie met een vermageringsdieet waarin je de hoeveelheid calorieën beperkt! Gebruik je een vetverbrander dan mag je meer calorieën eten. Gebruik je "geen vetverbranders" dan moet je minstens 600kcal beperken ten opzichte van je basisbehoefte.

Wat nog helpt is langer dan 60 minuten duursporten. Want je moet al meer dan 30 minuten aan duursport doen wil je vetten gaan verbranden! Pas daarna zal je de juiste calorieën gaan verbranden. Als je weet dat de voedingswaarde van 1g vet gelijk is aan 9kcal en de verbrandingswaarde van 1g vet gelijk is aan 7 kcal, dan moet je erg veel sporten wil je succesvol gaan afslanken zonder op je eten te letten.

Voorbeeld: Je gaat 60 minuten hardlopen aan een snelheid van 10km/u, je hartslag zit in de vetverbrandingszone van circia 125 slagen per minuut, pas na 35 minuten ga je de juiste calorieën verbranden. Stel je verbrandt 300kcal op die 25 minuten (= 60 minuten – 35 minuten) dan zal je slechts 43 gram (= 300kcal / 7kcal per 1 gram vet) vet vermageren. Het resterende gewichtsverlies is te wijten aan het verlies van elektrolyten (zouten) en water door het uitademen en zweten.

Het proteine dieet

Snel en makkelijk 10 kilo afvallen door proteine dieet producten? In de eerste 3 weken zal je zonder sporten tot 15 kilo afvallen met een proteine dieet (eveneens gekend als het proteïnedieet of het eiwitdieet). In de eerste week kan je tot 6 kilo vermageren in verhouding tot je lichaamssamenstelling en enkel in de eerste week is meer dan 50 procent van dat gewichtsverlies te wijten aan water- of vochtverliezen. Dit laatste komt omdat het lichaam van een koolhydraten verbranding naar een vet verbranding overschakelt om ketonen te vormen. Aan spierglycogeen en leverglycogeen zit water gebonden en als je deze reserve koolhydraten opgebruikt dan zal je extra water uitplassen (glucogenolyse proces). Vandaar dat je in de eerste dagen, na het starten met een proteine dieet, extra veel moet plassen en daarom zal je in de eerste week snel vermageren.

Het vermageren met een proteïne dieet kan steeds met of zonder poedertjes, zakjes of shakes. Dieet Pharma, een winkel met proteine dieet producten in de kempen, heeft alles voor het succesvol vermageren met een proteinedieet. Eveneens kan je proteine dieet producten bestellen op onze webshop.

Het koolhydraatarm dieet

Gezond en snel 10 kilo vermageren zonder sporten kan ook met een koolhydraatarm dieet. Het koolhydraatarm eten bestaat uit groenten, vlees, vis, melkproducten, fruit, … zolang jij maar minder dan 45g koolhydraten per dag opneemt met maximaal 20g koolhydraten per dag uit groenten. Echter geldt dit regeltje niet voor iedereen, sommige klanten hebben juist meer of juist minder koolhydraten nodig om hun vetverbranding draaiende te houden!

Wil je starten met een koolhydraatarm dieet? Dan kan je dit best onder een (gratis) begeleiding doen. De diëtisten van DieetPharma geven gratis adviezen en eventueel een gratis voedingsschema afvallen mee. En met meer dan 300 koolhydraatarme producten kan je heel veel variëren en daardoor wordt vermageren door koolhydraatarm eten leuk! Kom gerust een kijkje nemen in onze winkel met koolhydraatarme producten.

Extreem snel vermageren met voornamelijk proteine shakes

Met behulp van uitsluitend shakes 10 kilo vermageren? Het is een zeer extreme methode om uitsluitend met afvalshakes af te vallen. Wanneer deze afvalshakes niet met nutriënten verrijkt zijn dan moet extra vitaminen innemen. Echter door de eenzijdigheid is een shake dieet niet vol te houden: je haakt af en de kilo ‘s vliegen er terug aan! Daarom is Dieet Pharma geen voorstander om uitlsuitend met shakes te vermageren.

Het is wel mogelijk om een shake als koolhydraatarm tussendoortje te drinken of als gezond ontbijt als je normaal gezien geen ontbijt eet. Een gezonde voeding moet zoveel mogelijk uit vaste voeding bestaan anders is een dieet niet vol te houden. Door vaste voeding te mengen met speeksel heb je het gevoel dat je echt aan het eten bent. Een afvalshake dat drink je (in 1 keer) leeg en dat is het. Je hersenen ervaren geen genot in het eten, er komen minder neurotransmitters vrij en zo ontstaan ongecontroleerde eetbuien. 

NOTA: Hoe moet ik producten uit de webshop dan kiezen? Een combinatie van 50% vloeibare voeding (pudding, shake, soep, smoothie, etc.) en 50% vaste voeding (repen, wafels, dieetkoekjes, broodvervangers, etc) is een goede verhouding om op een gezonde manier snel en efficiënt af te vallen. Alle producten uit de webshop zijn shakevervangers!

Snel afvallen met sporten

Hoe kan ik snel afvallen met sporten? Iedereen wil op een zo kort mogelijke tijd kilo’s vermageren. Logisch want hoe lager het lichaams vetpercentage is, hoe beter de sportieve prestatie’s van sporters worden. Maar hoe pak je het afslanken met sporten het beste aan?

Duursport je meer dan 2x per week, langer dan 45 minuten per keer, dan is een proteine dieet of een koolhydraatarm dieet helemaal niets voor jou! DieetPharma heeft hiervoor een slim afslankprogramma ontwikkeld. Helaas zijn deze gepatenteerde voedingsschema’s niet gratis en zal dit enkel onder begeleiding kunnen. De tarieven zijn conform de Vlaamse Beroepsvereniging Van Diëtisten (VBVD).

Een gematigd proteine dieet of een gematigd koolhydraatarm dieet is voor de zuivere krachtsport wel mogelijk. Vaak zijn kracht- en duursporten gecombineerd en dan kan je bij DieetPharma terecht voor het sportdieet.

Afvallen zonder sporten

10 kilo afvallen zonder sporten? Wie wil er niet vermageren door gezond te eten en "zonder" lichaamsbeweging? Dat is zeker mogelijk! Door de verhouding koolhydraten, eiwitten en vetten in je huidige eetpatroon te veranderen kan je stofwisseling meer vetten gaan verbranden. En in combinatie met onze dieetproducten ga je gezond 10 kilo afvallen met behoud van spiermassa.

Afslankdieet met caloriearme voeding

Caloriearme voeding en 10 kilo vermageren? Kan je afslanken met een vetarm dieet waarbij de energiebehoefte voor 50 procent wordt voldaan door het eten van koolhydraten?

Je kan vermageren met uitsluitend caloriearme voeding in een caloriearm dieet (of vetarm dieet), maar dit gaat altijd ten koste van het verlies van spiermassa. Ongeveer 10 tot 15 procent van het verloren lichaamsgewicht is te wijten aan het verlies van spieren. Je zal in het begin snel afvallen om erna te eindigen op een plateau fase.

Oplossing? Tijdens een caloriearm dieet eet je extra eiwitten om je spiermassa te beschermen en om spierverlies tegen te gaan!

Gezond voedingsschema afvallen?

Met een gezond voedingsschema afvallen? Er bestaan tal van dieet schema ’s voor gezond en snel afvallen, alleen zijn ze niet gebaseerd op de persoon zelf. Een eetschema afvallen op maat is de enige garantie op blijvend succes en op een blijvend gewichtsverlies. Je leert hoe gezond afvallen mogelijk wordt. Net zoals bij hardlopen of bij fitness, je kan alleen maar met een goed trainingsschema afvallen.

Bij DieetPharma kunnen klanten terecht voor gratis adviezen en voor gratis voedingsschema’s om te vermageren. 

Voorbeelden van gezonde voedingsschema 's 

Hier lijsten pdf formaat


Vermageren lukt niet? Lees dan deze dieet tips om af te vallen

Het kan zijn dat je een tijdje aan het diëten bent en opeens afvallen lukt niet! Met onze dieet tips zal je stofwisseling terug op gang komen, zal je beter vermageren en blijf je beter gemotiveerd om een dieet vol te houden.

Afvallen tips #1 voor het blijvend afvallen

De belangrijkste dieet tips, om blijvend afvallen mogelijk te maken, zijn: gezond, evenwichtig en gevarieerd eten. Eet je elke dag dezelfde producten dan geraakt je lichaam eraan gewent. Want elke dag ga je evenveel calorieën onder vorm van koolhydraten, eiwitten en vetten opnemen. Je lichaam geraakt eraan gewend en zal overgaan naar een spaartoestand.

Afvallen tips #2 voor plaatselijk afvallen

Tegenwoordig bestaan tal van anti cellulitis crème ’s en zalfjes om het plaatselijk afslanken te stimuleren. Je smeert het op de probleem zones, elke dag 2 tot 3 keer, om enkele centimeters in omtrek te verliezen. Weet dat je met een dieet, met gezond eten en sporten, veel meer omtrek kan verliezen dan uitlsuitend het gebruik van anti cellulitis crèmes. Een combinatie van beiden is het meest efficiënt!

Vooral aan de buik afvallen is ontzettend populair onder de vrouwen, maar hoe doe je dat nu? Eigenlijk kan je moeilijk plaatselijk afvallen (door sporten) omdat je lichaam vetten omzet naar ketonen, en waar hij die vetten afbreekt dat is afhankelijk van hoe snel het lichaam aan energie kan geraken. Door krachtoefeningen te doen kan je sneller aan de buik afvallen, mits je voldoende voedingstoffen eet om buikspieren te vormen zoals eiwitten of proteïnen

Afvallen tips #3 om afvalstoffen en restproducten uit te plassen

Bij elk dieet zal je bloed verzuren, logisch want je gaat vetten afbreken om daaruit ketonen te vormen die je kan verbranden. Nu ketonen verzuren het bloed, daarom dat het belangrijk is om voldoende water te drinken en voldoende fruit en/of groenten te eten. In groenten en fruit zit kalium dat helpt om het zuur base evenwicht te handhaven. Hoe zuurder het bloed wordt, hoe trager dat je gaat vermageren.

Heb jij ook zo’n moeite met het drinken van water? Als dieet tips proef dan zeker onze Bolero limonade en/of fatburner drankjes! Voeg 1 stick toe aan 1,5 tot 2 liter water, afhankelijk hoe zoet u deze suikervrije limonade wil, en je zal vlotjes tot 3 liter per dag willen drinken.

Afvallen tips #4 bij een proteïne dieet of bij een koolhydraatarm dieet

  • Drink tot 3 liter water per dag. 
  • Eet 2 portie’s groenten per dag (2x 200g/dag). 
  • Varieer dagelijks voor het blijvend afvallen. 
  • Blijf tussen de 30g en 40g koolhydraten per dag: uit koolhydraatarme producten, uit proteine dieet producten, uit (groene) groenten en uit de producten uit de supermarkt. 
  • Eet minstens 4 maaltijden en maximum 6 maaltijden per dag. Merk op dat de dieet tips en adviezen voor vrouwen anders zijn dan mannen. Dieet Pharma geeft u graag een gratis advies met gratis dieet tips.

Conclusie: hoe kan ik gezond en snel afvallen?

Er zijn verschillende dieetmethoden om gezond en snel afvallen mogelijk te maken. De belangrijkste dieet tip is dat je tijdens een vermageringsdieet steeds een dieet kiest waarbij je geen spieren verliest. Spieren verliezen vergroot de kans op het jojo effect en zulke jojo diëten moet je te allen tijde vermijden.

DieetPharma heeft zich doorheen de jaren gespecialiseerd in het snel vermageren met gezond eten. Bij Dieet Pharma zal je geen jojo dieet terugvinden. Al onze diëten zijn bedoeld om de stofwisseling zo hoog mogelijk te houden voor het blijvend afvallen.

Wil jij gezond en snel vermageren? Kom dan langs in de winkel Dieet Pharma of bestel online!

De winkel Dieet Pharma is gespecialiseerd in het makkelijk en snel vermageren. DieetPharma is de enige dieetwinkel in de kempen waar je gratis professionele adviezen krijgt. Onze diëtisten zijn er klaar voor, jij ook?

Het is goedkoop afvallen bij DieetPharma! Kom ons assortiment ontdekken aan koolhydraatarme producten, proteïne dieet producten, caloriearme producten, vetverbranders , … Op elk product geven wij de laagste prijs garantie! Elders hetzelfde product in België goedkoper gezien? Wij betalen u het verschil terug! Zo blijven onze prijzen heel scherp om zo goedkoop af te vallen.

7. Vanuit welke regio ‘s is Dieet Pharma vlot te bereiken?

Voor België (provincie Antwerpen en de Kempen):

Zondereigen, Turnhout, Oud-Turnhout, Ravels, Ravels-eel, Poppel, Merksplas, Wortel, Hoogstraten, Meer, Meerle, Weelde, Baarle-Hertog, Achtel, Schoonbroek, Retie, Dessel, Kasterlee, Geel, Gierle, Lille, Mortsel, Kontich, Westerlo, Wilrijk, Duffel, Kapellen, Merksem, Ekeren, `s gravenwezel, Antwerpen centrum, Mol, Olen, Minderhout, Rijkevorsel, Arendonk, Brecht, Sint Lenaarts, Beerse, Vosselaar, Zevendonk, Corsendonk, Weelde statie, Zoersel, Malle, Vorselaar, Schilde, Brasschaat, Zandhoven, Wommelgem, Wijnegem, Herentals, Lier, Grobbendonk, Schoten, Deurne, Ranst, Borsbeek, Wuustwezel, Berchem, Merksem.

Voor Nederland (provincie Noord-Brabant):

Baarle-Nassau, Alphen, Nieuwe Strumpt, Zundert, Oekel, Strijbeek, Galder, Ulvenhout, Breda, Tilburg, Gilze, Molenshot, Rijen, Goirle, Eindhoven, Ulicoten, Eikelenbosch, Schaluinen, Tommel, Voske, Klein-Bedaf, Kwaalburg, Huisvennen, Chaam, Het sas, Boslust, Reth.