Begeleiding met opvolging nodig? 

 ! LET OP: Door de corona crisis zijn alle fysieke consulten opgeschort en geven we uitsluitend (online) advies. Contacteer ons voor meer informatie.

Heeft u nood aan routine en opvolging onder begeleiding van een erkend diëtist? Hij leert u vermageren met een very low calorie dieet, een proteïne dieet, een koolhydraatarm dieet en/of een sportdieet. 

U kan kiezen voor snel vermageren, voor langzaam vermageren of ertussenin. Samen bekijken we wat voor u haalbaar is om een (di)eetschema vol te houden.  Ook personen met medische problemen of ziekten (zoals diabetici (type I en type II), ondervoeding, maag- en darmproblemen (fodmap dieet, voedingsallergie, voedingsintolerantie, enzoverder) kunnen bij ons terecht voor advies (zie tarifering medisch dieet).

Regelmatig spreken we af voor een opvolging met weging. Tijdens de consultatie zal er overlegd worden wat ging goed / wat ging minder goed. We wegen uw lichaamssamenstelling om de verhoudingen water|vet|spiermassa in kaart te brengen. We waken erop dat u enkel vetmassa verliest en geen spiermassa.

Eenmaal op gewicht? Dan leren wij u aan om het gewicht te behouden. Onze behoudmethode is vrij eenvoudig en duidelijk. Net als vermageren is het gewicht behouden een stappenplan met vallen en opstaan. Het is belangrijk dat u weet "waarom" kan ik bijkomen en "op welke manier" kan ik mijn gewicht behouden. 

Een consultatie voor begeleiding met opvolging kan overdag of tijdens de avonduren. Voor meer informatie mag u bellen of SMS'en naar 0032 484 33 14 07.

Tarieven "begeleiding met opvolging"


Eerste gesprek proteïnedieet: 28 euro      (30 tot 45 minuten met weging)
Eerste gesprek koolhydraatarm dieet: 28 euro  (30 tot 45 minuten met weging)
Eerste gesprek very low calorie dieet: 28 euro  (30 tot 45 minuten met weging)
Eerste gesprek sportdieet: 60 euro       (60 minuten + uitwerking + weging)
Eerste gesprek medisch dieet: 60 euro     (60 minuten + uitwerking)
4 beurtenkaart voor opvolging: 50 euro     (We spreken af om de 10 tot 21 dagen)
*Alle mutualiteiten (ziekenkas) betalen een deel terug van consultatie's

Vaak gestelde vragen 

Kan ik bij jullie producten kopen zonder begeleiding? Is het advies dan gratis?

Uiteraard kan u producten kopen zonder begeleiding. Begeleiding is helemaal niet verplicht. Kom gewoon langs tijdens de openingsuren van de winkel. Wij geven u graag een gratis advies dat volledig vrijblijvend is. Indien gewenst printen we een gratis eetschema af en helpen we u op weg.

Om de hoeveel tijd moet ik op gesprek komen?

Iemand die enorm gemotiveerd is kan om de 2 tot 3 weken langskomen. Terwijl iemand die een stok achter de deur nodig heeft best elke week langskomt. Samen bespreken we dit item.

Wat bedoelt u met "medisch dieet"?

Een medisch dieet is wanneer u een ziekte (of een syndroom) heeft waarvoor een voedingsadvies nodig is. Dit kan met en/of zonder vermageren zijn. Bijvoorbeeld: - annorexie door een malabsorptie veroorzaakt door voedingsintolerantie's; - prikkelbare darmen door fodmaps in de voeding waardoor een intolerantie voor een bepaald voedingsmiddel ontstaat; - nierfalen waardoor een kalium-, natrium-, vocht-, en/of eiwitbeperking noodzakelijk is en waarbij de nodige caloriebehoefte behouden blijft want anders gaat men vermageren; - enzoverder

Wat is het verschil tussen een diëtist en een voedingscoach (of voedingsconsulent of voedingsdeskundige)?

Een diëtist is een voedingscoach maar een voedingscoach (of voedingsconsulent of voedingsdeskundige) is geen diëtist. Een diëtist heeft minimum een hoge school diploma terwijl iedereen zichzelf voedingscoach (of voedingsconsulent of voedingsdeskundige) mag noemen. Iedereen mag de tittel voedingscoach (of voedingsconsulent of voedingsdeskundige) gebruiken, daarvoor geschoold of niet. Terwijl de beroepstittel van diëtist beschermd is volgens het KB van 19 februari 1997

Waarom is de beroepstittel van diëtist zo beschermd?

Een diëtist is werkzaam voor: rusthuis, ziekenhuis, privé praktijk, artsenpraktijk, voedingsindustrie, overheid, voedingslabo en onderwijs. Daarnaast mag een diëtist zowel gezonde als zieke kinderen en volwassenen begeleiden. Elke diëtist heeft een erkenning van de overheid van het rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering. Dit is het zogenaamde RIZIV nummer voor gezondheidsverleners (artsen, diëtisten, kinesisten, tandartsen, verpleegkundigen, etc.). Dieetpharma heeft het RIZIV nummer 5.64021.34.601

Volgens de wet mag een voedingscoach (of voedingsconsulent of voedingsdeskundige) alleen "gezonde personen" begeleiden met "gezonde voeding" tussen de 18 jaar en 65 jaar en met een BMI tussen de 18 en 30. Annorexia, obesitas en kinderen mogen zij nooit begeleiden en dienen zij door te sturen naar een diëtist.
BCP_Beroepscompetentiedossier_dietisten (1).pdf

Download hierboven het beroepscompetentie profiel van een diëtist