Begeleiding met opvolging nodig? 

Heeft u nood aan routine en opvolging onder begeleiding van een erkend diëtist? Hij leert u vermageren met een caloriearm dieet, een proteinedieet, een koolhydraatarm dieet en/of een sportdieet. 

U kan kiezen voor snel vermageren, voor langzaam vermageren of ertussenin. Samen bekijken we wat voor u haalbaar is om een (di)eetschema vol te houden.  Ook personen met medische problemen of ziekten (zoals diabetici (type I en type II), ondervoeding, maag- en darmproblemen (fodmap dieet, voedingsallergie, voedingsintolerantie, enzoverder) kunnen bij ons terecht voor advies (zie tarifering medisch dieet).

Regelmatig spreken we af voor een opvolging met weging. Tijdens de consultatie zal er overlegd worden wat ging goed / wat ging minder goed. We wegen uw lichaamssamenstelling om de verhoudingen water|vet|spiermassa in kaart te brengen. We waken erop dat u enkel vetmassa verliest en geen spiermassa.

Eenmaal op gewicht? Dan leren wij u aan om het gewicht te behouden. Onze behoudmethode is vrij eenvoudig en duidelijk. Net als vermageren is het gewicht behouden een stappenplan met vallen en opstaan. Het is belangrijk dat u weet "waarom" kan ik bijkomen en "op welke manier" kan ik mijn gewicht behouden. 

Een consultatie voor begeleiding met opvolging kan overdag of tijdens de avonduren (18.30u tot 22.00u) doorgaan. Voor meer informatie mag u bellen (0032 484 33 14 07) of klik hier om naar het contactformulier te gaan.

tarieven "begeleiding met opvolging"

eerste gesprek (intake + weging + opstart = 45-60 minuten)

proteïnedieet: GRATIS bij aankoop producten, anders 38 euro
koolhydraatarm dieet: GRATIS bij aankoop producten, anders 38 euro
caloriearm dieet: 28 euro bij aankoop producten, anders 38 euro
sportdieet: 28 euro bij aankoop producten, anders 38 euro
medisch dieet: 50 euro
 --->  alle opgegeven prijzen zijn per persoon

Alle opvolggesprekken (weging + bespreking = 10-15 minuten)

Per gesprek: 12,50 euro
5 beurtenkaart: 50 euro (10 euro per gesprek)
10 beurtenkaart: 88 euro (8,8 euro per gesprek)
20 beurtenkaart: 160 euro (8 euro per gesprek)
---> opgegeven prijzen zijn met of zonder aankoop van producten

Vaak gestelde vragen 

Kan ik bij jullie producten kopen zonder begeleiding? Is het advies dan gratis?

Uiteraard kan u producten kopen zonder begeleiding. Begeleiding is helemaal niet verplicht. Kom gewoon langs tijdens de openingsuren van de winkel. Wij geven u graag een gratis advies dat volledig vrijblijvend is. Indien gewenst printen we een gratis eetschema af en helpen we u op weg.

Om de hoeveel tijd moet ik op gesprek komen?

Iemand die enorm gemotiveerd is kan om de 2 tot 3 weken langskomen. Terwijl iemand die een stok achter de deur nodig heeft best elke week langskomt. Samen bespreken we dit item.

Wat bedoelt u met "bij aankoop producten"?

Ondanks onze dieetproducten betaalbaar zijn bieden wij een flinke korting aan op het eerste gesprek. Indien wij tijd voor u reserveren moeten wij deze op enige manier terugverdienen. Niemand werkt gratis, ook u niet. Daarom geven wij onze klanten een korting op hun eerste gesprek als zij ook de nodige producten aankopen en anders tariferen wij ons uurtarief. De tarifering is volgens de Vlaamse Beroepsvereniging Van Diëtisten (VBVD).

Wat bedoelt u met "medisch dieet"?

Een medisch dieet is wanneer u een ziekte (of een syndroom) heeft waarvoor een voedingsadvies nodig is. Dit kan met en/of zonder vermageren zijn. Bijvoorbeeld: - annorexie door een malabsorptie veroorzaakt door voedingsintolerantie's; - prikkelbare darmen door fodmaps in de voeding waardoor een intolerantie voor een bepaald voedingsmiddel ontstaat; - nierfalen waardoor een kalium-, natrium-, vocht-, en/of eiwitbeperking noodzakelijk is en waarbij de nodige caloriebehoefte behouden blijft want anders gaat men vermageren; - enzoverder

Wat is het verschil tussen een diëtist en een voedingscoach (of voedingsconsulent of voedingsdeskundige)?

Een diëtist is een voedingscoach maar een voedingscoach (of voedingsconsulent of voedingsdeskundige) is geen diëtist! Een diëtist heeft minimum een hoge school diploma terwijl iedereen zichzelf voedingscoach (of voedingsconsulent of voedingsdeskundige) mag noemen. Iedereen mag de tittel voedingscoach (of voedingsconsulent of voedingsdeskundige) gebruiken, daarvoor geschoold of niet. Terwijl de beroepstittel van diëtist beschermd is volgens het KB van 19 februari 1997

Waarom is de beroepstittel van diëtist zo beschermd?

Een diëtist is werkzaam voor: rusthuis, ziekenhuis, privé praktijk, artsenpraktijk, voedingsindustrie, overheid, voedingslabo en onderwijs. Daarnaast mag een diëtist zowel gezonde als zieke kinderen en volwassenen begeleiden. Elke diëtist heeft een erkenning van de overheid van het rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering. Dit is het zogenaamde RIZIV nummer voor gezondheidsverleners (artsen, diëtisten, kinesisten, tandartsen, verpleegkundigen, etc.). Dieetpharma heeft het RIZIV nummer 5.64021.34.601

Volgens de wet mag een voedingscoach (of voedingsconsulent of voedingsdeskundige) alleen "gezonde personen" begeleiden met "gezonde voeding" tussen de 18 jaar en 65 jaar en met een BMI tussen de 18 en 30. Annorexia, obesitas en kinderen mogen zij nooit begeleiden en dienen zij door te sturen naar een diëtist.
BCP_Beroepscompetentiedossier_dietisten (1).pdf

Download hierboven het beroepscompetentie profiel van een diëtist